Web Site Özellikleri:

Web Siteleri temel olarak 3 kategoriye ayrılırlar.

  1. Firma/İş Yeri Siteleri: Belirli bir hizmet veren veya ürün imalatı yapan işyeri/firmalar için ikinci bir ofis niteliği taşıyan sitelerdir. Bu sitelerde işyeri ve firmaların vermiş olduğu hizmetleri veya üretimini yaptıkları ürünleri tanıtan sitelerdir. Detaylar için tıklayınız...
  2. E-Ticaret Siteleri: Gerek ürün tanıtımı olarak yüzlerce ürünlerin serilendiği, gerekse temel hizmet ve ürünlerin satışı için hazırlanan sitelerdir. Örneğin: Gittigidiyor, Sahibinden, Çiçeksepeti vb. online satış yapılan sitelerdir. Detaylar için tıklayınız...
  3. Bireysel, Blog, Emlak, Otomobil kiralama, Otel rezervasyon vb. siteleri: Bu siteler genellikle kişisel tanıtım, sosyal paylaşım siteleri, emlak satışı, otomobil kiralama ve otel rezervasyonu için kullanılır. Detaylar için tıklayınız...

1. Firma/İş Yeri Siteleri

Bir firmanın olmazsa olmazlarından olan bu web siteleri, bir bakıma ikinci bir ofis, ikinci bir fabrika gibi karşı tarafa sunulanlar dahilinde olumlu veya olumsuz prestij sağlayan sayfalardan oluşur. Günümüz iş dünyasında Firma ile ilgili ön bilgi almak için önce o işyerinin web sitesini inceleyerek bilgi sahibi olmaya çalışırlar.

Gün geçtikçe profesyonel web sitelerinin değeri daha iyi anlaşılmakta kalite çıtası her geçen gün biraz daha artırılmaktadır. Hem yazılımsal olarak, hem de günün şartlarına uygun yapıda bir web sitesi kriterleri sürekli değişiklik göstermektedir.

Önceleri düzenli bir kodlama, kısıtlı internet bağlantıları için hızlı açılan sayfalar yeterli olmaktaydı ama son yıllarda gerek Google gibi arama motorlarının gereksinimleri, gerekse cep telefonlarının kullanım oranlarının bilgisayarları geçmesi ''Mobil Uyumlu'' web sitelerinin geliştirilmesini sağlamıştır. Yine son zamanlarda sitelere hackerler tarafından saldırıların artması, bilgilerin ele geçirilmesi hatta olumsuz içeriklerin sitelere habersizce eklenmesi ''SSL'' yani sayfaları şifreleyen ''SSL Sertifikası'' yüklenmesini zorunlu kılmıştır. SSL eklenmeyen sitelerde maalesef ''Güvenli değil'' şeklinde etiketlenmeye başlamıştır.

İyi bir firma web sitesi,
a) İnternet bağlantısı ister hızlı ister yavaş olsun hızlı bir biçimde açılmalıdır.
b) Mobil Uyumlu web sitesi olmalıdır.
c) SSL Sertifikası eklenmelidir.
d) Kurumsal yapıda, görsel olarak karşı tarafa güven veren, karışıklıktan uzak yapıda hazırlanmalıdır.
e) Site adı ile (hatta firma adı ile aynı olan) e-posta uzantısı aynı olmalıdır, hotmail, gmail, yandexmail kullanılsa dahi sitede kurumsal kimlik niteliği taşıyan örneğin info@sitenizinadı.com kullanılmalıdır.

2. E-Ticaret Siteleri:

1995 yılından internet kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkmıştır. Elektronik Ticaret kelimeleri kısaltılarak E-Ticaret olarak isimlendirilmiştir. Üretilen malların ve verilen hizmetlerin tanıtımı, satışı, dağıtımı, takibi için bilgisayar ağları üzerinden gerçekleşmesidir.

E-Ticaret siteleri kullanılmadan önce bankaların sanal pos vermekte birçok şartların ve belgelerin temini için neredeyse her 10 esnaftan sadece ikisinin yüksek maliyet ile alması, kalan 8 kişinin hayal kırıklığına uğraması tamamen ortadan kalkmıştır.

Ürün tanıtımı için herhangi bir belge gerekmezken, kredi kartı ile satış yapmak isteyen; basit usul, şahıs şirket, Anonim Şirketler, Limited Şirketler vb. sadece vergi levhası fotokopisi ve kimlik bilgileri vs. ile (herhangi bir banka ile anlaşma, sözleşme, teminat vs. göstermeden) tüm banka kartları ile alışveriş sağlayan, taksitli satış sonrası ertesi gün ücretin tamamını hesaplarıda gören firma/işyeri sahipleri ticaretlerini başarı ile kısa zamanda artırmışlardır.

İyi bir E-Ticaret Sitesinde olması gerekenler;

Tüm cihazlardan sanal alışveriş imkanı sunacak bir yapıda olması (mobil uyumlu) gerekmektedir. Site ve müşteri güvenliği için e-ticaret sitelerinde bulunması zorunludur.

Paytr vb. sanal pos satış entegrasyonu ile çalıntı kart vb. usulsüz gerçekleşebilecek işlemleri 7/24 takip ederek, işlem gerçekleşse dahi onbinlerce TL zararınızı karşılayacak sistem bulunmalıdır. Süreç tam olarak şu şekilde gerçekleşir;
- Müşteri ürünün/hizmetin sergilendiği web sitesine ulaşır.
- Satın almak istediği ürünü/hizmeti belirler.
- Ödeme formunu sitede doldurur "veya" ortak ödeme sayfasına yönlenir.
- Müşteri PayTR'a herhangi bir üyelik gerçekleştirmeden ödemesini tamamlar.
- Ödeme işlemi güvenlik alt yapısı tarafından doğrulanarak onaylanır.
- Web sitesine ödemenin güvenli ve başarılı olduğu bilgisi verilir.
- Ürün/hizmet web sitesi tarafından müşteriye sunulur.

- Kolaylıkla kategori ve alt kategori (Menü başlığı ve alt menü başlıkları) ekleyebilmelisiniz.
- KDV oranı dahil/hariç, Kargo dahil/hariç, karşı tarafın alışveriş sonrası hem sizleri hem de karşı tarafa ürünlerin hazırlandığını vb. işlemlerle ilgili otomatik e-mail desteği bulunmalıdır.

Kodlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan, kullanıcı adınız ve parolanız ile yönetim panelinize giriş yaparak. Ürün fotoğrafları ekleme, ürün silme, fiyatlandırma, açıklama ekleme vb. yüzlerce özellikleri içeren bir yönetim paneline sahip olmanız gerekir.

Agora E-Ticaret

3. Bireysel, Blog, Emlak, Otomobil kiralama, Otel rezervasyon vb. siteleri:

Bu tip siteler tamamen istek doğrultusunda hazırlanan sitelerdir. Bireysel tanıtım, sosyal paylaşım siteleri için farklı modüllerden oluşan yazılımlar kullanılır. Yine araç kiralama sitesi ve otel rezervasyon siteleri için mutlaka modüller hazırlanmalıdır. Aksi durumda aynı aracı aynı anda birkaç kişinin kiralaması veya aynı otelde aynı odayı aynı tarihte birden fazla kişinin kiralaması otel yönetimini zor durumda bırakabilir. Bu nedenle özel modüller ile (sipariş sonrası manuel onaylama da yapılabilir) seçim aralıkları sürekli güncel olan site yapısında olmalıdır.

Agora Bilişim

E-Bülten Aboneliği

İndirim ve fırsatlardan anında haberdar olun